Pridať recept

Zemiakové lokše s jogurtom a čokoládou

Zemiakové lokše s jogurtom a čokoládou
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

800 g
uvarené zemiaky v šupke
podľa chuti
práškový cukor
150 g
hladká múka
trochu
maslo na potretie
podľa chuti
biely jogurt
podľa chuti
strúhaná čokoláda na posypanie

postup

1.
Uvarené zemiaky ošúpeme, po vychladnutí postrúhame, osladíme a postupne vmiešame toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto.
 
2.
Z cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske placky a na suchej teflonovej panvici alebo na liatinovej platničke na plynovom horáku ich z oboch strán opečieme dozlatista.
3.
Hotové lokše pomastíme roztopeným maslom a ihneď podávame ozdobené jogurtom a posypané nastrúhanou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaková baba
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Palacinky, placky, baba a lokše
Návraty do slovenskej tradičnej gastronómie pokračujú prípravou palaciniek, placiek a lokší.
Pagáče na sóde
Hrnček kyslého mlieka a plná misa! Pagáče na sóde bez kysnutia, bez čakania, na sladko aj na slano! Najjednoduchší a najrýchlejší recept na svete
Tiež už neviete čo variť? Perfektný tip na rýchlu večeru, ktorú môžete podávať na sladko aj na slano...
Chlebové placky
Chlebové placky z celého sveta? Ľahko si ich pripravíte aj doma
Konzumovať stále len jeden druh chleba časom omrzí. Preto by ste mali do svojho jedálnička zaradiť nielen rôzne...
3 pochúťky z kyslej kapusty: Rýchly šalát, chrumkavé placky a vláčne lokše
3 pochúťky z kyslej kapusty: Tieto ste asi ešte neskúšali
Ak máte po ruke domácu či kupovanú kyslú kapustu, polovicu prípravy máte hotovú.
TOP
Toto sú najlepšie domáce lokše na svete! Cesto sa nelepí a sú úžasne mäkké ako obláčik, recept od skúsenej kuchárky
Toto sú najlepšie domáce lokše na svete! Cesto sa nelepí a sú úžasne mäkké ako obláčik, recept od skúsenej kuchárky
Fantastické domáce lokše krok za krokom a niekoľko ďalších receptov, ktoré budete chcieť vyskúšať, jednoducho výborné!