Zemiakové šúľance
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
uvarené zemiaky v šupke
1/2
KL
soľ
50
g
škrobová múčka
150
g
hrubá krupica
1
ks
vajce
150
g
hrubá múka
postup
1.
Uvarené zemiaky ošúpeme, necháme vychladnúť a potom ich nastrúhame na dosku. Posolíme, pridáme škrobovú múčku, krupicu, vajce a za postupného pridávania hrubej múky vypracujeme pevné cesto.
2.
Cesto rozdelíme na rovnaké časti a sformujeme malé šúľance. Vložíme do vriacej posolenej vody a pomaly varíme asi 10 min. Uvarené ich vyberieme a podávame podľa vlastnej chuti s rôznymi prílohami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.