Pridať recept

Bravčové rebierka s kyslou kapustou

4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
bravčové rebierka
2 PL
olej
400 g
kyslá kapusta
250 ml
biele suché víno
150 ml
smotana na varenie
2 PL
mletá červená paprika
5 vetvičiek
majorán
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2 ks
šalotka

postup

1.
Bravčové rebierka vcelku umyjeme, osušíme, dochutíme soľou a korením. V pekáči rozpálime olej. Pridáme nadrobno nakrájanú šalotku. Kyslú kapustu medzitým opláchneme pod studenou vodou, vodu z nej vytlačíme a primiešame s kyslú kapustu. Pridáme polovicu vína, 100 ml vody a na miernom ohni dusíme.
 
2.
Potom kapustu preložíme do pekáča, na vrch uložíme rebierka, prilejeme zvyšné víno, dochutíme soľou, korením a všetko pečieme pri teplote 180°C približne 45 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
1.9.2018 01:19
Príspevky používatela boli zablokované z dôvodu porušenia pravidiel diskusie.
Podobné články
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
3 pochúťky z kyslej kapusty: Rýchly šalát, chrumkavé placky a vláčne lokše
3 pochúťky z kyslej kapusty: Tieto ste asi ešte neskúšali
Ak máte po ruke domácu či kupovanú kyslú kapustu, polovicu prípravy máte hotovú.
13 chutných spôsobov, ako spracovať kyslú kapustu
Nielen kapustnica, výborná je aj nátierka! 13 chutných tipov, čo z kyslej kapusty
Kyslá kapusta patrí k našim najtradičnejším a zároveň najzdravším potravinám. Obsahuje veľa vitamínu C,...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!