Pridať recept

Zemiakové knedličky plnené oškvarkami

Zemiakové knedličky plnené oškvarkami
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

800 g
uvarené zemiaky v šupke
1/2 KL
soľ
50 g
škrobová múčka
150 g
hrubá krupica
1 ks
vajce
150 g
hrubá múka
podľa chuti
oškvarky

postup

1.
Uvarené zemiaky ošúpeme, necháme vychladnúť a potom ich nastrúhame na dosku. Posolíme, pridáme škrobovú múčku, krupicu, doprostred rozbijeme vajce a za postupného pridávania múky vypracujeme pevné cesto.
 
2.
Cesto rozvaľkáme na placku, pokrájame na štvorce, na každý dáme za lyžičku oškvarkov a sformujeme guľaté knedličky. Varíme ich v posolenej vode asi 15 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Oškvarky
Oškvarky sú poklad našej kuchyne: Fantastické recepty s kopcom chrumkavých oškvarkov
V minulosti pokladali oškvarky za jednu z najlepších pochúťok, ktorú milovali aj králi. Malé zlatisté...
Domáce oškvarky
Ako pripraviť výborné domáce oškvarky?
Príprava oškvarkov sa nám spája najmä s obdobím zabíjačiek. No pohodlne si ich vyrobíte aj doma a aspoň...
Placky z kyslej kapusty
Fantastické placky z kyslej kapusty a oškvarkov: Ako od babičky
Oškvarky, kyslá kapusta a bravčová masť v skvelých plackách, po ktorých si budete všetky prsty oblizovať.
Škubánky s makom a maslom
Poznáte ŠKUBÁNKY? Tento recept z chudobnej kuchyne pripravíte pomocou varešky zo zemiakov a múky, na slano aj na sladko!
Rýchle a jednoduché jedlá milujeme a toto je jedno z nich! Stačí pár surovín a pripravíte dobrotu na obed aj večeru.
Viete, prečo musíte dať jaternice do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú
Viete, prečo musíte dať jaternice pred pečením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú a sú krásne chrumkavé
Jaternice vždy krásne chrumkavé a bez prasklín? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte takéto krásne...