Chlpaté knedličky
stredná
náročnosť
ingrediencie
Zo surových zemiakov:
800
g
zemiaky
trochu
soľ
1
ks
vajce
250
g
hrubá múka
Zo surových a uvarených zemiakov:
500
g
uvarené zemiaky v šupke
150
g
zemiaky
podľa chuti
soľ
1
ks
vajce
150
g
hrubá múka
postup
1.
Ošúpané surové zemiaky postrúhame, necháme odstáť a časť vody z nich zlejeme. Do zemiakov pridáme soľ, vajce, prípadne prelisované uvarené zemiaky a toľko múky, aby sme získali hustejšie cesto.
2.
Z cesta vykrajujeme lyžicou namočenou do horúcej vody knedličky a vkladáme do vriacej posolenej vody. Varíme ich podľa veľkosti 8-10 min. Chlpaté knedličky podávame s opečenou slaninou alebo opraženou cibuľou, prípadne ako prílohu k mäsu a dusenej kapuste.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.