"Škubánky" plnené údeným mäsom
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
zemiaky
trochu
soľ
150
g
polohrubá múka
200
g
varené údené mäso
trochu
olej na opraženie
postup
1.
Ošúpané pokrájané zemiaky uvaríme v posolenej vode takmer domäkka. Vodu z nich zlejeme do hrnca a odložíme.
2.
Zemiaky roztlačíme a obrátenou vareškou urobíme do nich niekoľko otvorov až po dno hrnca. Zasypeme ich múkou, zalejeme asi polovicou horúcej vody zo zemiakov, prikryjeme a necháme na teplom mieste pariť asi 15 min.
3.
Nadbytočnú vodu scedíme a zemiaky s múkou vareškou vypracujeme dohladka. Lyžicou namočenou do horúceho tuku vykrajujeme väčšie halušky, ukladáme ich na tanier, trochu roztlačíme, naplníme mletým údeným mäsom a opäť sformujeme do tvaru väčších halušiek.
4.
Opražíme na oleji a podávame s duseným špenátom.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.