Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Karfiolový šalát

ingrediencie

karfiol
mrkva
červená cibuľa
nastrúhaný chren

DRESING

4 PL
kyslá smotana
4 PL
majonéza
1 PL
dijonská horčica
1 PL
med
1 PL
jablčný ocot
3 PL
extra panenský olivový olej
soľ
mleté čierne korenie

postup

tento šalát je výborný len tak s bagetou ako ľahká desiata, ale je výborný aj ako príloha k mäsu a úplne ideálny na grilovačku...
1.
surový karfiol, mrkva aj cibuľa musia byť nakrájané na úplne drobno, preto som použila robot
3.
chren môžete ale tiež nemusíte dať, najlepší je čerstvo nastrúhaný, ale môžete použiť aj sterilizovaný
4.
drezing premiešame s nastrúhanou zeleninou a dobre premiešame... na záver doladíme chute - osolíme, okoreníme, ak treba pridáme med alebo horčicu... ja väčšinou dávam viac medu, šalát dáme odležať do chladničky
5.
podávame s bagetou alebo ako náhradu zemiakového šalátu k mäsu
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
luciannah
12.7.2015 11:16 | |
+1 -0
Surový karfiol? Veeeľmi zdravé... :|
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...