Pridať recept

Zemiakové hlalušky so syrom

ingrediencie

500 g
uvarené zemiaky v šupke
1 ks
vajce
trochu
soľ
120 g
hrubá múka
trochu
maslo
podľa chuti
strúhaný tvrdý syr
podľa chuti
slanina
podľa chuti
bryndza

postup

1.
Zemiaky ošúpeme, necháme vychladnúť a postrúhame najemno. Zmiešame s vajcom, soľou a pridáme toľko múky, aby sme získali pevné cesto.
 
2.
Z cesta vykrajujeme lyžicou väčšie halušky, ktoré vkladáme do vriacej posolenej vody. Len čo vyplávajú, scedíme ich a pomastíme maslom. Podávame s bryndzou, posypané strúhaným syrom a oškvarenou slaninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.