Pridať recept

Zemiakové knedličky starej mamy

ingrediencie

800 g
zemiaky
podľa chuti
hrubá múka
podľa chuti
detská krupica
1 KL
soľ
1 ks
vajce

postup

1.

Zemiaky uvaríme v šupke a postrúhame do misy. Rozdelíme ich na dve polovice. Do  prvej polovice dáme do dvoch tretín hrubú múku. Do druhej polovice dáme  detskú krupicu a pridáme 1 KL soli s vajcom.

 
2.

Vypracujeme cesto a sformujeme z neho väčšie knedličky, ktoré varíme v posolenej vode asi 20 min.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Škubánky s makom a maslom
Poznáte ŠKUBÁNKY? Tento recept z chudobnej kuchyne pripravíte pomocou varešky zo zemiakov a múky, na slano aj na sladko!
Rýchle a jednoduché jedlá milujeme a toto je jedno z nich! Stačí pár surovín a pripravíte dobrotu na obed aj večeru.