Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kalerábovo-paradajkový šalát

ingrediencie

3 ks
veľký kaleráb
500 g
kokteilové paradajky
1 ks
červená cibuľa

Zálievka

3 KL
olivový olej
1 KL
soľ
1 KL
mleté čierne korenie
5 PL
ocot
3 PL
cukor
1 ks
citrón
1 PL
šalátové korenie
1 PL
plnotučná horčica

postup

1.
Kaleráby očistíme a nastrúhame nahrubo. Paradajky nakrájame na štvrtiny a pridáme ku kalerábu. Nakoniec pridáme očistenú a nakrájanú cibuľu.
2.
V pohári alebo miske si poriadne zmiešame všetky ingrediencie na zálievku. Doporučujem ich dať do klasickej malej fľaštičky na zaváranie, ľahko sa vám bude zálievka robiť a všetky chute sa rovnomerne spoja, ak zatvorenou fľaštičkou poriadne potrasiete.
3.
Zálievku vylejeme k zelenine a poriadne všetko rukami premiešame. Šalát necháme postáť aspoň hodinu v chladničke, pustí veľa šťavy. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...