Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kalerábovo-paradajkový šalát

ingrediencie

3 ks
veľký kaleráb
500 g
kokteilové paradajky
1 ks
červená cibuľa

Zálievka

3 KL
olivový olej
1 KL
soľ
1 KL
mleté čierne korenie
5 PL
ocot
3 PL
cukor
1 ks
citrón
1 PL
šalátové korenie
1 PL
plnotučná horčica

postup

1.
Kaleráby očistíme a nastrúhame nahrubo. Paradajky nakrájame na štvrtiny a pridáme ku kalerábu. Nakoniec pridáme očistenú a nakrájanú cibuľu.
2.
V pohári alebo miske si poriadne zmiešame všetky ingrediencie na zálievku. Doporučujem ich dať do klasickej malej fľaštičky na zaváranie, ľahko sa vám bude zálievka robiť a všetky chute sa rovnomerne spoja, ak zatvorenou fľaštičkou poriadne potrasiete.
3.
Zálievku vylejeme k zelenine a poriadne všetko rukami premiešame. Šalát necháme postáť aspoň hodinu v chladničke, pustí veľa šťavy. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...