Pridať recept

Lístkový koláč so zemiakovou plnkou

ingrediencie

500 g
lístkové cesto

Zemiaková plnka:

1 PL
olej
50 g
anglická slanina
2 ks
pór
podľa chuti
soľ
4 PL
paradajkový pretlak
800 g
uvarené zemiaky v šupke
100 g
tvrdý syr
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kolieska pokrájané póry, posolíme a za častého miešania pomaly dusíme takmer domäkka. Vmiešame paradajkový pretlak a ešte krátko podusíme.
 
2.
Uvarené zemiaky ošúpeme, prelisujeme a necháme vychladnúť. Vmiešame dusený pór, strúhaný syr a podľa chuti prisolíme a prikoreníme.
3.
Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme na pomúčenej doske na okrúhle placky. Jednu placku dáme do okrúhlej formy vypláchnutej studenou vodou, na ňu navrstvíme studenú zemiakovú plnku a prikryjeme druhou plackou. Okraje cesta spojíme a dôkladne postláčame, povrch popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným žĺtkom a v dôkladne rozohriatej rúre upečieme dozlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...