Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makový koláč s makovou posýpkou

ingrediencie

2 ks
vajce
70 g
kryštálový cukor
1 PL
kokosový olej
100 g
múka špaldová hladká
50 g
mletý mak
1 dl
sójové mlieko
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
2 ks
jablko

Posýpka

50 g
mletý mak
1 ks
vanilkový cukor

postup

1.
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Potom opatrne pridáme roztopený kokosový olej a sójové mlieko.
2.
Osobitne zmiešame múku s práškom do pečiva a makom. Tuto zmes potom primiešame k vyšľahaným vajciam s cukrom.
3.
Formu s priemerom 18 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a urovnáme.
4.
Jablká so šupkou nastrúhame nahrubo a poukladáme na cesto.
5.
Mak na posýpku zmiešame s vanilkovým cukrom a posypeme ním vrch koláča.
6.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...