Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Šošovicové rizoto so slnečnicovými semienkami

ingrediencie

300 g
červená šošovica
120 g
ryža
2 ks
cibuľa
1 konzerva
lúpané paradajky
1 KL
soľ
1 KL
mleté čierne korenie
50 g
pražené solené slečnicové semienka
1/2 KL
mletý koriander
voda

postup

1.
Cibuľu nakrájame na pásiky a na troche oleja ju osmažíme dohneda. Potom k nej pridáme paradajky z konzervy, všetky korenia, surovú ryžu a prepláchnutú červenú šošovicu.
2.
Všetko zalejeme cca 400 ml vody a privedieme k varu. Necháme prikryté variť, pokým sa skoro všetka voda neodparí. Podľa potreby pridávame počas varenie vodu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...