Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Chia makový koláč s jablkami

ingrediencie

Cesto

2 PL
chia semienka
2 dl
vlažná voda
150 g
špaldová hladká múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
med
150 ml
mlieko

Maková plnka

100 g
mletý mak
80 ml
mlieko
2 PL
cukor

Na vrch

3 ks
jablko
1 KL
mletá škorica
1 PL
cukor

postup

1.
V horúcom mlieku sparíme mletý mak, do ktorého sme pridali cukor. Makovú náplň necháme vychladiť.
3.
Do misky vysypeme múku s práškom do pečiva, pridáme cukor, med, mlieko a namočené chia semienka.
5.
Okrúhlu formu s priemerom 20 cm vymažeme a vysypeme múkou. Dáme piecť do rúry na 15 minút pri teplote 180 stupňov.
6.
Jablká nakrájame na mesiačiky, posypeme škoricou a cukrom a necháme chvíľu odležať.
7.
Predpečený korpus vytiahneme z rúry, potrieme ho makovou plnkou a uložíme na neho jablká.
8.
Pečieme ďalších cca 20 minút. Necháme poriadne vychladiť a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...