Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rebarborovo-bazová zmrzlina

ingrediencie

100 g
dužina z mladého kokosu
500 g
rebarbora
3 PL
3PL bazového sirupu svetlej farby
1 PL
citrónová šťava
15 g
sušená citrónová bio kôra
2 ks
umytej kvitnúcej bazy
pár pukov divej ruže

postup

Blíži sa teplo, hoci v posledných májových dňoch tohto roka to naozaj vonku teplo nevyzerá. Známa ma oslovila s vytvorením zmrzliny na jej svadbu. Vraj má byť jemná, kyslastá a bezlaktózová. Svadba bude v bielo-ružových odtieňoch. A v ruke som držala rebarboru a pod oknom mi kvitla baza a divé ruže. Ideálna kombinácia.
1.
Ingrediencie (cca 250ml)
2.
Rebarboru očistíme od listov a koreňa a umyjeme, kusy stoniek dáme variť asi na 10minút do vody s citrónom a bazou. Nerozvaríme ju na kašu, mala by byť v kuse a hneď po vytiahnutí z horúcej vody ju vychladíme ľadom, alebo premyjeme studenou vodou.
3.
Do mixéra dáme dužinu kokosu, polovicu rebarbory, bazový sirup a kvety, citrónovú šťavu a vymixujeme do hladka.
4.
Dáme zamraziť cca na5h. Pred podávaním domixujeme s uvareným zvyškom rebarbory, aby v zmrzline boli kyslasté kúsky a vymiešame s natrhanými kvietkami bazy.
5.
Ak máme zmrzlinovač, tak vám vyjde úžasný zmrzlinový krém, ak nie, zmrzlina môže mať aj krémovejšiu konzistenciu ako veľmi ľadovú a vždy bude výborná. Ozdobíme pukmi divých ruží a posypanou bio kôrou citróna s kvietkami bazy.
6.
Zmrzlina chutila :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...