Žihľavové pyré
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
očistený zeler
500
g
zemiaky
ks
maslo
hrstí
čerstvá žihľava
ks
soľ,biele korenie
postup
Výborná príloha k čomukoľvek. Aj k inej prílohe.
1.
Očistený zeler a zemiaky nakrájame na malé kúsky a uvaríme v posolenej vode. Keď je zelenina mäkká, scedíme ju, vysypeme do mixéra, pridáme maslo a čerstvé lístky žihľavy, ja som dotrhala ešte aj listy púpavy, korenie a vymixujeme dohladka.
2.
Zo žihľavy nám zostali malinké natrhané kúsky v hladučkom pyré. Chuť prekvapila. Jemen kyslastá, svieža a výborne sa hodila k zelerovým hranolkám s jogurtovou omáčkou s cesnakom.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.
Odporúčané recepty
Vybrali sme pre vás
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:

Henrieta_Peskovicova
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.