Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Žihľavové pyré

ingrediencie

250 g
očistený zeler
500 g
zemiaky
ks
maslo
hrstí
čerstvá žihľava
ks
soľ,biele korenie

postup

Výborná príloha k čomukoľvek. Aj k inej prílohe.

1.

Očistený zeler a zemiaky nakrájame na malé kúsky a uvaríme v posolenej vode. Keď je zelenina mäkká, scedíme ju, vysypeme do mixéra, pridáme maslo a čerstvé lístky žihľavy, ja som dotrhala ešte aj listy púpavy, korenie a vymixujeme dohladka.

2.

Zo žihľavy nám zostali malinké natrhané kúsky v hladučkom pyré. Chuť prekvapila. Jemen kyslastá, svieža a výborne sa hodila k zelerovým hranolkám s jogurtovou omáčkou s cesnakom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.