Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Makové fornetti

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto
150 g
mletý mak
70 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor Dr Oetker
70 ml
mlieko
1 ks
kôra z citróna
1 ks
vajce na potretie

postup

kombináciou lístkového cesta a maku nič nepokazíte
1.
Mak zmiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, primiešame postrúhanú citrónovú kôru a sparíme mliekom. Hmota by mala byť tak akurát hustá. Ak je redšia, necháme na miernom plameni za stáleho miešania.
2.
Lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme na obdĺžniky (moje mali asi 10 x 5 cm). Na jednu polovicu každého obdĺžnika dáme kôpku makovej plnky. Do druhej polovice, ktorú prehneme cez plnku, spravíme niekoľko zárezov a prehneme. Okraje pozatláčame.
3.
Uložíme na plech s papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 25-30 minút v predhriatej rúre na 180stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...