Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Škoricovo-kakaové slimáky

ingrediencie

250 g
hladká múka
1/2 ks
čerstvé droždie
100 ml
polotučné mlieko
1 PL
kryštálový cukor
1 ks
vajce
1 štipka
soľ

plnka

50 g
maslo
90 g
kryštálový cukor
1 ks
škoricový cukor Dr Oetker
1 ČL
mletá škorica
1 ČL
kakao

postup

1.
Do vlažného mlieka namrvíme droždie, prisypeme lyžicu kryštálového cukru, premiešame a necháme vzísť kvások aspoň 30 minút.
2.
Múku preosejeme do misy, pridáme vajíčko, kvások a tiež soľ a vymiesime cesto. Misu prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu.
3.
Príprava plnky je veľmi jednoduchá. Zmäknuté, prípadne roztopené maslo vymiešame s kryštálovým a škoricovým cukrom a prisypeme škoricu a kakao.
4.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Celé cesto natrieme plnkou a zrolujeme ako roládu. Krájame na kolieska s hrúbkou 5-7mm a ukladáme na plech s papierom na pečenie.
5.
Slimáky necháme na plechu nakysnúť a po 20 minútach ich dáme piecť do vyhriatej rúry. Teplota 175 stupňov a doba pečenia cca 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...