Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky

3
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
špaldová krupica
50 g
mleté vlašské orechy
1 dl
voda
1 ks
vajce
soľ
olivový olej

Bryndza

4 PL
biely jogurt
125 g
bryndza
mleté čierne korenie
soľ
nasekaná petržlenová vňať

postup

1.
Pripravíme si cesto zmiešaním krupice a orechov, pridáme vajce, olej a soľ. Potom pomaly prilievame vodu, kým nevznikne haluškové cesto. Do hrnca dáme variť vodu, keď začne vrieť, znížime plameň a cez sitko na halušky pretláčame cesto. Keď vyjdu halušky na povrch, sú hotové.
2.
Bryndzu so všetkými surovinami zmiešame a dochutíme. Podávame s haluškami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.