Pridať recept

Hnedá omáčka demi-glace - Sauce demi-glace

Hnedá omáčka demi-glace - Sauce demi-glace
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

2,5 dl
hovädzí vývar
1 PL
rajčiakový pretlak
2 PL
olej
1 PL
hladká múka
10 g
maslo
podľa chuti
soľ

postup

Z múky a oleja pripravíme hnedú zápražku, ktorú miešame. Rozriedime ju vývarom, pridáme soľ, pretlak a miešame. Necháme ju pomaly variť bez miešania asi 30 minút. Nakoniec omáčku precedíme a podľa chuti pridáme maslo. Nemusí byť hustá.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
slovanziegelfed1919
3.11.2022 16:49 | |
+5 -1
Ten francuzsky kuchar,ktory zacal pouzivat demi glace sa.musi.obracat v hrobe.Toto nie je demi glace ale UHU,univerzalna hneda omacka,tuto sepletu.nam podavali na vojne,casto v civile sustruznici preskoleni.na kucharov.Fuj tajbl
Anonymný nick
3.1.2021 14:00 | |
+41 -3
som zhrozena z tohto receptu .... !! toto nie je demi glace ale s prepacenim nejaky kriminalny cin na omacky vobec ... !! Demi glace sa robi dlhe hodiny, pomaly s opecenymi telacimi kostami, roznou zeleninou, cervenym vinom a trochou paradajkoveho pretlaku .... ziadna muka, pretoze nie je ani potrebna po tolkom vareni sa vytvori krasny koncentrat na rozne hnede omacky ... !!
poluciana
26.12.2018 09:51 | |
+26 -8
Žiadna múka a pretlak. Orestovať mrkvu petržlen masove orezy a dat varit a korenie ... atd Toto tu čoje daky šit
Marihuanna01
16.6.2019 10:16 | |
+6 -23
Preco by to bol ***? Moja mama jo vždy tak robievala. Fantastická je tá omáčka 🙃🙃
Podobné články
Výborné omáčky na cestoviny
5x chutné smotanové cestoviny na rýchlu večeru
Cestoviny a smotana v piatich jednoduchých receptoch, ktoré potešia celú rodinku.
Najslávnejšie dresingy
Najslávnejšie dresingy: Jednoduché recepty, ktoré sa hodia ku všetkému
Na grilovačku si radi pribalíme aj nejakú zaujímavú omáčku, ktorá výborne dochutí pečené mäso alebo...
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Bešamel
Už žiadne hrudky! Omáčka vždy krásne jemná a krémová: Tento jeden TRIK funguje vždy a na všetky omáčky + recepty
Omáčky milujeme na všetky spôsoby a radi ich pripravujeme k mäsu, rybám a najmä do cestovín. Viete, ako však...
Znojemská omáčka s morčacími plátkami
Morčacie plátky na kyslých uhorkách a párkoch: Delikátna znojemská omáčka
Známy recept je stelesnením rýchleho, a pritom delikátneho jedla.
Odhaľte tajomstvo prípravy dobrého demi-glace - silného mäsového vývaru
Výnimočná chuť jedál pochádza najmä z dobrých základov jednotlivých pokrmov. Ak do nich nedáte poctivé...