Banánová torta
16
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajcia
8
PL
kryštálový cukor
8
PL
polohrubá múka
3
PL
voda
2
PL
kakao
1/2
balíček
prášok do pečiva DrOetker
Plnka
200
ml
šľahačková smotana 33
200
ml
kyslá pochúťková smotana
150
g
čokoládový jogurt
1
balíček
vanilkový cukor DrOetker
1
balíček
puding bez varenia Créme Olé DrOetker čokoládový
podľa chuti
práškový cukor
4
ks
banány
150
g
ríbezľový džem
200
g
plnené trubičky
postup
Torta je výborná, nenáročná na prípravu a vhodná na slávnostné príležitosti i na deň detí.
1.
Korpus: 6 bielkov vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, pridáme vodu, preosiate kakao, na najmenšom stupni zašľaháme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme vo forme priemer 24 cm, ktorú sme vymastili a pomúčili. Teplota 180°C 20 minút, sú iba orientačné. Necháme vychladnúť.
2.
Plnka: do hlbšej nádoby dáme šľahačkovú smotanu, kyslú smotanu, jogurt, vanilkový cukor, premiešame a prisypeme puding Créme Olé bez varenia čokoládový Dr. Oetker, podľa chuti pridáme práškový cukor a elekrickým šľahačom vyšľaháme na požadovanú hustotu. Celý proces trvá cca 3 minúty.
3.
Ukladáme nasledovne: korpus prekrojíme priečne na polovicu, potrieme lekvárom, banány priečne prekrojíme a ukladáme od vonkajšieho okraja korpusu smerom dovnútra. Môžeme ich pokvapkať citrónovou šťavou, aby nesčerneli. Natrieme 2/3 plnky a prikryjeme druhou časťou korpusu. Zvyšnou plnkou potrieme celý povrch torty. Odložíme do chladu. Po stuhnutí ozdobíme nugátovými trubičkami, povrch môžeme poliať čokoládou a ozdobiť podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.