Pridať recept

Banánová torta

ingrediencie

6 ks
vajcia
8 PL
kryštálový cukor
8 PL
polohrubá múka
3 PL
voda
2 PL
kakao
1/2 balíček
prášok do pečiva DrOetker

Plnka

200 ml
šľahačková smotana 33
200 ml
kyslá pochúťková smotana
150 g
čokoládový jogurt
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
1 balíček
puding bez varenia Créme Olé DrOetker čokoládový
podľa chuti
práškový cukor
4 ks
banány
150 g
ríbezľový džem
200 g
plnené trubičky

postup

Torta je výborná, nenáročná na prípravu a vhodná na slávnostné príležitosti i na deň detí.
1.
Korpus: 6 bielkov vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, pridáme vodu, preosiate kakao, na najmenšom stupni zašľaháme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme vo forme priemer 24 cm, ktorú sme vymastili a pomúčili. Teplota 180°C 20 minút, sú iba orientačné. Necháme vychladnúť.
 
2.
Plnka: do hlbšej nádoby dáme šľahačkovú smotanu, kyslú smotanu, jogurt, vanilkový cukor, premiešame a prisypeme puding Créme Olé bez varenia čokoládový Dr. Oetker, podľa chuti pridáme práškový cukor a elekrickým šľahačom vyšľaháme na požadovanú hustotu. Celý proces trvá cca 3 minúty.
3.
Ukladáme nasledovne: korpus prekrojíme priečne na polovicu, potrieme lekvárom, banány priečne prekrojíme a ukladáme od vonkajšieho okraja korpusu smerom dovnútra. Môžeme ich pokvapkať citrónovou šťavou, aby nesčerneli. Natrieme 2/3 plnky a prikryjeme druhou časťou korpusu. Zvyšnou plnkou potrieme celý povrch torty. Odložíme do chladu. Po stuhnutí ozdobíme nugátovými trubičkami, povrch môžeme poliať čokoládou a ozdobiť podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
Banánová torta
Banánová torta
Zdroj: BlazenaSadovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať