Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Maková torta

16
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

7 ks
vajcia
140 g
jemný kryštálový cukor
140 g
mletý mak

Plnka

150 g
mletý mak
150 ml
mlieko
150 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker

Na zdobenie

1 balíček
šľahačka v prášku DrOetker
trochu
Zdobenie biele DrOetker

postup

Recept mám z jednej návštevy, kde tortu ponúkali a je naozaj výborná! Kto má rád mak príde si na svoje.
1.
Korpus: 7 bielkov vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom zašľaháme žĺtky a vareškou primiešame mletý mak. Upečieme vo forme priemer 24 cm, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Teplota 180°C 30-40 minút, sú iba orientačné, každý sa musí riadiť svojou rúrou. Necháme vychladnúť.
2.
Plnka: mlieko uvaríme s makom a vanilkovým cukrom, necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a po častiach pridáme uvarený mak.
3.
Korpus priečne prekrojíme, naplníme 2/3 plnky, so zvyškom potrieme celú tortu. Ozdobíme šľahačkou a bielym zdobením Dr.Oetker alebo podľa vlastnej fantázie. Je výborná! Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
aneta2327
6.5.2017 15:54 | |
+20 -2
Čo som urobila zle, keď sa mi korpus v strede prepadol? :-(
B.Markovicova
31.3.2017 19:20 | |
+6 -1
Je taka vynikajuca, ze kludne mozete upiect hned dve. Minie sa !!!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.