Šunkové krokety - Croquettes de jambon
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
šunka
1
PL
maslo
1
PL
polohrubá múka
1
šálka
mlieko
50
g
strúhaný syr
podľa chuti
soľ
1
ks
vaječný žĺtok
1
ks
vajce
trochu
strúhanka
olej alebo masť na vyprážanie
postup
1.
Z masla a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju mliekom a vymiešame tuhý bešamel.
2.
Pridáme k nemu syr, osolíme a necháme vychladnúť.
3.
K vychladnuej zmesi pridáme žĺtok, posekanú šunku a strúhanku.
4.
Z cesta vyformujeme krokety, ktoré obaľujeme v rozšľahanom vajci a strúhanke.
5.
Vyprážame ich na horúcom oleji alebo na masti.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.