Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kuracie mäso v batôžku

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

kuracie prsia
kuracia pečeň
prerastená údená slanina
jablko
lístkové cesto
drvená rasca
zmes korenia na hydinu
žĺtok na potretie

postup

trochu slávnostnejšia príprava kuracieho mäsa
1.
Kuracie prsia nakrájame na hrubšie plátky, okoreníme zmesou korenia na kurča. Bravčovú pečeň nakrájame na zhruba rovnaké plátky a orascujeme. Slaninu na tenké plátky. Jablko na hrubšie kolieska zbavené jaderníka.
2.
Kuracie prsia zprudka orestujeme na panvici len toľko aby sa mäso zatiahlo, odložíme a vo výpeku orestujeme pečeň a nakoniec kolieska jablka. Lístkové cesto rozvaľkáme na tenšie, alebo použijeme už rozvaľkané cesto... mäso necháme mierne vychladnúť
3.
lístkové cesto nakrájame na väčšie štvorce... do stredu uložíme plátok kuracieho mäsa, slaninku, mäso koliesko jablka a na vrch pečeň.... aby sa nám to lepšie balilo prepichneme vežičku špajdlou,...
4.
mäso zabalíme - vytvoríme batôžtek a hore previažeme potravinárskym motúzkom..
5.
potrieme vajíčkom a dáme piecť na 200°C asi 15 minút
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
whiteangeltt
30.11.2015 13:23 | |
+0 -0
tak aká pečen?...kuracia či bravčová????
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...