Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pohánkový šalát na studeno

ingrediencie

500 g
uvarenej a vychladenej pohánky varíme v slanej vode
hrstí
uvarený cícer
nasekaná paprika
sušené paradajky
červená cibuľa-môžete nechať aj väčšie kúsky nech chrumká
čierny sezam
olivový lej
čierne korenie a kopu nasekanej vňate petržlenu, ligurčeka a bazalky
pokojne pridajte aj špenát, žihľavu či inú bylinu

postup

Pohánkové teplé i studené šaláty sú výborným jedlom aj na cestovanie i do práce. Nie je nutné ho zohrievať a vydrží aj bez chladničky prevoz v kabelke aj počas teplejších dní.

1.

Ak chcete šalát teplý, pohánku a cícer zachovajte nevychladené. Na troške tuku zohrejte ale nepreduste cibuľku a papriku so sušenými paradajkami a stiahnite z ohňa.

2.

Hneď zmiešajte s bylinami a sezamom a dochuťte. Ak chcete šalát studený, do pohánky a cíceru primiešajte všetky ingerdiencie a premiešajte s pár lyžicami oleja.

3.

Ak pridáte tesne pred podávaním pár kvapiek limetky alebo lístky mäty s kôprom, získate zas novú chuťovú dimenziu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?