Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pohánkový šalát na studeno

ingrediencie

500 g
uvarenej a vychladenej pohánky varíme v slanej vode
hrstí
uvarený cícer
nasekaná paprika
sušené paradajky
červená cibuľa-môžete nechať aj väčšie kúsky nech chrumká
čierny sezam
olivový lej
čierne korenie a kopu nasekanej vňate petržlenu, ligurčeka a bazalky
pokojne pridajte aj špenát, žihľavu či inú bylinu

postup

Pohánkové teplé i studené šaláty sú výborným jedlom aj na cestovanie i do práce. Nie je nutné ho zohrievať a vydrží aj bez chladničky prevoz v kabelke aj počas teplejších dní.
1.
Ak chcete šalát teplý, pohánku a cícer zachovajte nevychladené. Na troške tuku zohrejte ale nepreduste cibuľku a papriku so sušenými paradajkami a stiahnite z ohňa.
2.
Hneď zmiešajte s bylinami a sezamom a dochuťte. Ak chcete šalát studený, do pohánky a cíceru primiešajte všetky ingerdiencie a premiešajte s pár lyžicami oleja.
3.
Ak pridáte tesne pred podávaním pár kvapiek limetky alebo lístky mäty s kôprom, získate zas novú chuťovú dimenziu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...