Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pohánkový šalát na studeno

ingrediencie

500 g
uvarenej a vychladenej pohánky varíme v slanej vode
hrstí
uvarený cícer
nasekaná paprika
sušené paradajky
červená cibuľa-môžete nechať aj väčšie kúsky nech chrumká
čierny sezam
olivový lej
čierne korenie a kopu nasekanej vňate petržlenu, ligurčeka a bazalky
pokojne pridajte aj špenát, žihľavu či inú bylinu

postup

Pohánkové teplé i studené šaláty sú výborným jedlom aj na cestovanie i do práce. Nie je nutné ho zohrievať a vydrží aj bez chladničky prevoz v kabelke aj počas teplejších dní.
1.
Ak chcete šalát teplý, pohánku a cícer zachovajte nevychladené. Na troške tuku zohrejte ale nepreduste cibuľku a papriku so sušenými paradajkami a stiahnite z ohňa.
2.
Hneď zmiešajte s bylinami a sezamom a dochuťte. Ak chcete šalát studený, do pohánky a cíceru primiešajte všetky ingerdiencie a premiešajte s pár lyžicami oleja.
3.
Ak pridáte tesne pred podávaním pár kvapiek limetky alebo lístky mäty s kôprom, získate zas novú chuťovú dimenziu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...