Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makovo-banánový závin zo špaldovej múky

ingrediencie

Cesto

300 g
celozrnná špaldová múka
200 ml
sójové mlieko
1 KL
med
20 g
cukor
1 ks
citrón
2 KL
sušené droždie

Plnka

200 g
mak mletý
150 ml
sójové mlieko
100 g
cukor
1 hrsť
hrozienka
100 ml
rum
1/2 KL
mletá škorica
1 ks
banán
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Suroviny na cesto dáme do pekárničky v tomto poradí: mlieko, med, cukor, kôra z citróna, múka a droždie. Zapneme program cesto. Po cca hodine a pol nám cesto v pekárničke krásne vykysne. Hrozienka zalejeme rumom a necháme napučať.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Do malého hrnca vylejeme mlieko a privedieme ho k varu. Do horúceho mlieka prisypeme mak s cukrom a škoricou a varíme cca 3 minúty, až nám plnka trochu zhustne. Nakoniec pridáme do plnky banán nakrájaný na malé kocky, hrozienka s rumom a povaríme všetko ešte ďalšie 3 minúty. Ak sa nám zdá plnka veľmi hustá, pridáme trochu vody.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na tenký plát s rozmermi cca 50x30 cm,
4.
Plnku natrieme rovnomerne na celé cesto až po okraj, ľavý a pravý okraj ohneme dovnútra a závin pomaly zvinieme.
5.
Závin preložíme na plech (vystlaný pečiacim papierom) spojom dolu.
6.
Pečieme najskôr 5 minút pri teplote 200 stupňov a potom ďalších 25 minút pri teplote 170 stupňov. Piekla som na programe "Zhora i Zdola pečenie". Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
chopping red
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Viete si predstaviť kuchynské vybavenie bez noža? Nôž je jednoducho vec, ktorá nesmie chýbať v žiadnej domácnosti, či...
Chunks of cheddar
Čedar syr
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov na svete -...
Raw sweet potatoes
Batáty
Batáty
Batáty sú sladké zemiaky, ktoré s tými našimi nemajú spoločné veru nič. Sú hľúzami povijnice batátovej, tropickej...