Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Fazuľkovo-zemiakový prívarok s ryžovou smotanou

ingrediencie

400 g
fazuľka zelená mrazená
3 ks
zemiak
1 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
250 ml
smotana ryžová
200 ml
voda
200 ml
sójové mlieko
2 KL
citrónová šťava
1 PL
cukor

postup

,
2.
Mrazenú fazuľkú vysypeme na suchú panvicu a zalejeme 200 ml vody. Necháme dusiť cca 15 minút.
3.
Keď bude fazuľka mäkká, pridáme k nej zemiaky, soľ, mleté čierne korenie a mlieko. Všetko spolu povaríme, pokým nebudu zemiaky mäkké. Trvá to cca 10 minút.
4.
Potom zmes dochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Nakoniec prilejeme smotanu a povaríme 3 minúty. Podávame s chlebom, alebo ako prílohu k mäsku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
N.ada
10.3.2017 13:51 | |
+0 -0
zahustiť môžeme aj kyslou smotanou plus 2 lyžice múky...
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...