Pridať recept

Zemiakové placky so žihľavou

4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
uvarené zemiaky v šupke
200 g
zemiaky surové
2 ks
vajce
175 g
polohrubá múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
4 PL
žíhľava
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 KL
majorán
2 strúčiky
cesnaku
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Oboje zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Pridáme žĺtky, múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, prelisovaný cesnak a majorán. Žihľavu prelejeme horúcou vodou a necháme ju odkvapkať. Potom ju primiešame do cesta, dochutíme ho soľou a vmiešame tuhý sneh z bielkov.
 
2.
Z cesta postupne na rozpálenom oleji pečieme placky do zlatista z oboch strán.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne chrumkavé a veľmi chutné
Krásne chrumkavé placky a bez použitia múky? Poradíme, ako na to. Výsledok vás určite prekvapí.
Žiadna bolesť, veľa výhod: Prečo je žihľavový čaj dobrý pre vaše zdravie?
Žiadna bolesť, veľa výhod: Prečo je žihľavový čaj dobrý pre vaše zdravie?
Vždy, keď môžeme, držíme si od žihľavy veľký odstup. Páli pokožku a spôsobuje jej opuchnutie a vytvára...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...