Tartletka so šľahačkou a ovocím
8
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
190
g
hrubá múka
1
ks
vajce
65
g
maslo
1
PL
med
1
KL
citrónová kôra
Plnka:
500
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
stužovač šľahačky
1
téglik
kyslá smotana
2
PL
med
500
g
sezónne ovocie
postup
1.
V miske rukami zmiešame múku, vajíčko, maslo, med a citrónovú kôru. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním okrúhlu formu vymastenú maslom a vysypanú múkou. Vložíme ju do rúry a pri teplote 180°C pečieme približne 20 minút.
2.
Medzitým zmiešame kyslú smotanu s medom. Smotanu na šľahanie vymiešame so stužovačom na tuhú šľahačku a primiešame zľahka kyslú smotanu. Túto smotanovú plnku natrieme na vychladnuté cesto a na vrch uložíme ovocie podľa chuti.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.