Pridať recept

Tartletka so šľahačkou a ovocím

8
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

190 g
hrubá múka
1 ks
vajce
65 g
maslo
1 PL
med
1 KL
citrónová kôra

Plnka:

500 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač šľahačky
1 téglik
kyslá smotana
2 PL
med
500 g
sezónne ovocie

postup

1.
V miske rukami zmiešame múku, vajíčko, maslo, med a citrónovú kôru. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním okrúhlu formu vymastenú maslom a vysypanú múkou. Vložíme ju do rúry a pri teplote 180°C pečieme približne 20 minút.
 
2.
Medzitým zmiešame kyslú smotanu s medom. Smotanu na šľahanie vymiešame so stužovačom na tuhú šľahačku a primiešame zľahka kyslú smotanu. Túto smotanovú plnku natrieme na vychladnuté cesto a na vrch uložíme ovocie podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať