Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sušené RAW jablkové krekry

ingrediencie

4 ks
veľké červené jablká
1 kg
slnečnicových a tekvicových jadierok mix
2 PL
mletá bio škorica
1 ČL
mletý zázvor
4 PL
mletý ľan
môžete si pridať aj mak
1 dl
agáve sirupu alebo kokosového sirupu Výborný by bol aj datľový

postup

Najskôr som skúšala napodobniť lahôdku z obchodu – jadierkové tyčinky zlepené melasou a trstinovým cukrom, ale zabudla som na ne v rúre a zhoreli mi  Tak som namiešala novú zmes, spojila ju jablkami a poukladala do sušičky. Mám Sedonu, je spoľahlivá a sama sa vypne. Aj keď sa začítam do knihy. Výsledok ma prekvapil, chutil celej rodine aj kamarátom a teraz sa chystám na ďalšiu várku a naplním všetkých 6 šuplíkov sušičky.

1.

Na kolieska v priemere 6 cm, ktoré som tvarovala cez vykrajovačku som spotrebovala asi 4 veľké červené jablká, boli dozreté a šťavnaté. Preto si najskôr nastrúhajte jablká a až potom pridávajte jadierka, lebo jabĺčka môžu mať rôznu vlhkosť.

2.

Treba ich rýchlo spracovať do cesta s jadierkami a škoricou aby nepustili veľa šťavy do misky. Ľan som vymixovala, funguje ako lepidlo pre ingrediencie.

3.

Vymixovala som aj tretinu tekvicových jadierok. Konzistencia tak lepšie držala pokope. Primiešaním agáve sladidla sa celá zmes zlepí.

4.

Do sušičky si musíte dať fóliu na sušenie, aby sladidlo nestekalo medzi šuplíkmi. Sušila som v priemere 1 cm hrubé a cca 6cm priemer kolieska asi 15h. Sušička vám umožni raw sušenie, teda zachovanie živín a sušiť môžete pri 45 C°. Možno kvôli vlhkosti jabĺk budete musieť sušiť dlhšie. Ak vám nejde o raw, pridajte teplotu v sušičke na maximum.

5.

TIP: tieto krekry sú plné proteínov a sacharidov, ale v naturálnej forme. Sú vhodné pre aktívne deti a samozrejme aj dospelákov.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
4cherry
14.6.2015 11:59 | |
+4 -0
receptík vyzerá super,určite vyskúšam,akurát by som si dala pozor na tie ten ľan. ja skúsim dať ľanové semiačka celé, len predtým namočené (mletý ľan by sa mal zjesť urýchlene po rozomletí, najlepšie do 10-15 min, kvôli tomu že ľanový olej zo semiačka veľmi rýchlo oxiduje a potom skôr škodí v tele....)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Eggnog with
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Kupujete vaječný likér v obchode? Prečo? Veď ten domáci máte hotový raz-dva.
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.