Pridať recept

Domáci sladký jahodový džem

ingrediencie

1 kg
čerstvé jahody
700 g
cukor

postup

Jahody odstopkujeme, zasypeme cukrom a necháme stáť do druhého dňa. odkôstkujeme a rozvaríme. Na 1 kg dáme 700 g cukru. Varíme 15 - 20 minút. Horúci lekvár vylejeme do pohárov a hneď uzavrieme. Necháme vychladnúť pod prikrývkou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Varenie domáceho jahodového džemu patrí v mnohých rodinách ku každoročným tradíciám, iní zase majú...
Letná škola zavárania: Jahody
Zavárame jahody: Tradičný džem, kompót a sirup plus tipy na ich uskladnenie
Tak ako v minulosti, zaváranie opäť naberá na popularite. I keď v obchodoch kúpite rôzne druhy džemov,...
Sladké jedlá zdravšie: Pomarančové lievance s pikantným džemom
Teraz po fašiangoch je sezóna pôstnych jedál. Pôstne jedlo znamená pre každého niečo iné. Pre niekoho...