Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou

4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčové stehno

Marináda

100 g
olivy čierne
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
1 PL
soľ
2 PL
čerstvý tymián
3 PL
kremžská horčica
5 PL
olivový olej
soľ
2 dl
sójové mlieko

postup

1.
Najskôr si pripravíme marinádu. Čierne olivy nakrájame na tenké pásiky, cibuľu na malé kocky a cesnak rozpučíme.
2.
Do misky pridáme nakrájané olivy, cibuľu, cesnak, horčicu, olivový olej, soľ a nasekaný čerstvý tymián.
4.
Mäso nakrájame na tenké plátky a podľa potreby ho trochu naklepeme. Každý plátok mäsa z oboch strán osolíme. Nakrájané plátky mäsa zmiešame s marinádou a uložíme na noc do chladničky.
5.
Na druhý deň si na troche oleja zprudka osmažíme každý plátok mäsa.
6.
Mäso potom zalejeme vodou, prikryjeme a necháme dusiť hodinu a pol.
7.
Keď bude mäsa mäkké, vyberieme ho na tanier a omáčku rozmixujeme dohladka. Omáčku zahustíme horúcim mliekom. Mäso vrátime späť do panvice, zalejeme omáčkou a ešte cca 5 minút povaríme na miernom plameni. Podávame so zemiakmi alebo ryžou. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
forgacova.mcentrum.sk42
19.12.2015 22:23 | |
+0 -1
mm
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...