Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou

4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčové stehno

Marináda

100 g
olivy čierne
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
1 PL
soľ
2 PL
čerstvý tymián
3 PL
kremžská horčica
5 PL
olivový olej
soľ
2 dl
sójové mlieko

postup

1.
Najskôr si pripravíme marinádu. Čierne olivy nakrájame na tenké pásiky, cibuľu na malé kocky a cesnak rozpučíme.
2.
Do misky pridáme nakrájané olivy, cibuľu, cesnak, horčicu, olivový olej, soľ a nasekaný čerstvý tymián.
4.
Mäso nakrájame na tenké plátky a podľa potreby ho trochu naklepeme. Každý plátok mäsa z oboch strán osolíme. Nakrájané plátky mäsa zmiešame s marinádou a uložíme na noc do chladničky.
5.
Na druhý deň si na troche oleja zprudka osmažíme každý plátok mäsa.
6.
Mäso potom zalejeme vodou, prikryjeme a necháme dusiť hodinu a pol.
7.
Keď bude mäsa mäkké, vyberieme ho na tanier a omáčku rozmixujeme dohladka. Omáčku zahustíme horúcim mliekom. Mäso vrátime späť do panvice, zalejeme omáčkou a ešte cca 5 minút povaríme na miernom plameni. Podávame so zemiakmi alebo ryžou. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
forgacova.mcentrum.sk42
19.12.2015 22:23 | |
+0 -1
mm
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.