Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou

4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčové stehno

Marináda

100 g
olivy čierne
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
1 PL
soľ
2 PL
čerstvý tymián
3 PL
kremžská horčica
5 PL
olivový olej
soľ
2 dl
sójové mlieko

postup

1.
Najskôr si pripravíme marinádu. Čierne olivy nakrájame na tenké pásiky, cibuľu na malé kocky a cesnak rozpučíme.
2.
Do misky pridáme nakrájané olivy, cibuľu, cesnak, horčicu, olivový olej, soľ a nasekaný čerstvý tymián.
4.
Mäso nakrájame na tenké plátky a podľa potreby ho trochu naklepeme. Každý plátok mäsa z oboch strán osolíme. Nakrájané plátky mäsa zmiešame s marinádou a uložíme na noc do chladničky.
5.
Na druhý deň si na troche oleja zprudka osmažíme každý plátok mäsa.
6.
Mäso potom zalejeme vodou, prikryjeme a necháme dusiť hodinu a pol.
7.
Keď bude mäsa mäkké, vyberieme ho na tanier a omáčku rozmixujeme dohladka. Omáčku zahustíme horúcim mliekom. Mäso vrátime späť do panvice, zalejeme omáčkou a ešte cca 5 minút povaríme na miernom plameni. Podávame so zemiakmi alebo ryžou. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
forgacova.mcentrum.sk42
19.12.2015 22:23 | |
+0 -1
mm
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
hrušky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...