Jahodová torta s tvarohom a mascarpone
8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
4
ks
vajce
5
PL
práškový cukor
3
PL
maizena
3
PL
polohrubá múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
Plnka:
500
g
syr Mascarpone
150
g
mäkký tvaroh
3
balíčky
vanilkový cukor
4
PL
cukor práškový
500
g
jahody
postup
1.
Žĺtky s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a maizenou. Nakoniec vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a cesto vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Korpus vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme do zlatista.
2.
Mascarpone vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Primiešame tvaroh a všetko spolu premiešame. Jahody medzitým očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
3.
Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na dva rovnaké pláty. 2/3 krému natrieme na prvý plát, uložíme naň jahody, priložíme druhý plát cesta, ten natrieme zvyšným krémom a ozdobíme jahodami. Tortu vložíme stuhnúť do chladničky aspoň na jeden deň.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.