Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Marinované hovädzie medailóniky s kuskusom

2
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hovädzia sviečkovica
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej
1 PL
ustricová omáčka
1 strúčik
cesnak
4 PL
červené víno
1 hrnček
kuskus
2 hrnčeky
zeleninový vývar

postup

1.
Hovädziu sviečkovicu umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. V miske zmiešame olej, soľ, korenie, ustricovú omáčku, prelisovaný cesnak a červené víno. Do tejto marinády na chvíľu namočíme pripravené mäso, najlepšie však na celú noc.
2.
Kuskus nasypeme do misky, zalejeme ho horúcim vývarom, prikryjeme a necháme 20 minút odstáť. Mäso vyberieme z chladničky a prudko ho opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Potom k nemu prilejeme trošku vývaru a dusíme domäkka. Hotové mäso podávame s kuskusom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...