Pridať recept

Makarónky s ovocným krémom

ingrediencie

Cesto:

70 g
mandľová múka
117 g
práškový cukor
2 ks
vaječný bielok
53 g
kryštálový cukor
1 štipka
ružové potravinárske farbivo

Plnka:

100 g
biela čokoláda
80 ml
smotana na šľahanie
1 KL
višňový kompót

postup

1.
Mandľovú múku zmiešame s práškovým cukrom a vložíme do mixéra. Poriadne ju rozmixujeme a preosejeme do misky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne doň vmiešame kryštálový cukor. Šľaháme približne 10 minút, kým nevznikne krémová lesklá pena. Ku koncu šľahania pridáme potravinárske farbivo.
 
2.
Do vyšľahanej bielkovej peny na trikrát postupne pridáme mandľovú zmes a vymiešame redšie lesklé cesto. Na plech vystlaný papierom na pečenie si predkleslíme kolieska s priemerom cca 4 cm. Cukrárenské vrecko naplníme cestom a na predkreslený papier striekame cesto.
3.
Keď je cesto nastriekané, trikrát buchneme plechom o kuchynskú dosku. Kruhy sa trošku zväčšia a z cesta odstránime bublinky. Plechy s cestom necháme približne 40 minút odpočívať, aby sa nám na makarónkach vytvorila škrupinka. Potom ich vložíme do vyhriatej rúry na 140°C a pečieme cca 13 minút.
4.
Smotanu na miernom ohni privedieme k varu a rozpustíme v nej bielu čokoládu. Pridáme ovocnú šťavu a zmes necháme chladnúť cca 3 hodiny v chladničke. Tento krém nešľaháme ale pomocou cukrárenského vrecka ním spojíme vždy dve kolieska.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať