Pirohy plnené tvarohom s opraženou cibuľkou
4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
220
g
polohrubá múka
2
ks
vajce
1
štipka
soľ
1
PL
slnečnicový olej
Plnka:
230
g
nízkotučný tvaroh
1
PL
kyslá smotana
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
1/2
ks
červená cibuľa
2
PL
olej
1
PL
kôpor
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
Na posypanie:
2
ks
cibuľa
1
PL
olej
postup
1.
Vajíčka rozšľaháme, dochutíme soľou, prilejeme olej a po častiach prisypávame múku. Rukami spracujeme tuhšie cesto, ktoré zbalíme do fólie a vložíme na cca 30 minút do chladničky.
2.
V panvici medzitým opražíme na rozpálenom oleji nadrobno nakrájanú bielu, červenú cibuľu a plátky cesnaku. Zmes odstavíme a keď vychladne zmiešame ju s tvarohom, nasekaným kôprom, kyslou smotanou, soľou a korením.
3.
Odležané cesto rozdelíme na dve časti, každú z nich postupne rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pomocou vykrajovača na pirohy vykrajujeme kolieska, ktoré naplníme lyžicou plnky a uzavrieme. Poriadne okraje pritlačíme, aby počas varenia plnka nevytiekla.
4.
Pirohy uvaríme vo slanej vriacej vode, po uvarení ich posypeme opraženou cibuľkou a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.