Šťavnaté kuracie prsia na zelenine
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
kuracie prsia bez kože
1/4
ks
pór
2
ks
mrkva
trochu
olivový olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
mletá štipľavá červená paprika
3
dl
teplá voda
trochu
kukuričný škrob
postup
Vynikajúci obed.
1.
Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme papriku prípadne chilli podľa chuti. Pór nakrájame na hrubšie pásiky a mrkvu na hrubšie kolieska. Na rozpálenom oleji necháme zatiahnuť mäso.
2.
Vyberieme ho do misky tak, aby nám v panvici ostal výpek. Do panvice vložíme pór a chvíľu pražíme. Potom pridáme naspäť mäso a mrkvu. Podlejeme vodou a necháme dusiť asi 45 minút.
3.
Na koniec pridáme trochu kukuričného škrobu na zahustenie. K mäsu môžeme podávať opekané zemiaky alebo grilovanú zeleninu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.