Kuracie prsia so špargľou
2
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
kuracie prsia
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1
KL
korenie na hydinu
1
strúčik
cesnaku
2
PL
olej
60
g
špargľa
1
ks
šalotka
20
g
maslo
50
ml
smotana na šľahanie
50
g
údený syr
1
ks
jarná cibuľka
postup
1.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, zľahka naklepeme, dochutíme soľou a koreninami. Potrieme olejom zmiešaným s prelisovaným cesnakom a necháme chvíľu odstáť. Potom mäso z oboch strán opečieme v panvici na rozpálenom oleji.
2.
V panvici na rozpálenom masle opražíme nadrobno nakrájanú šalotku. Prilejeme smotanu na varenie, strúhaný syr a zmes necháme rozpustiť. Omáčku dochutíme soľou, korením a medzitým špargľu uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka.
3.
Do omáčky vmiešame nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, prelejeme ňou kuracie prsia, špargľu a podávame s pečenými zemiakmi alebo ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.