Pridať recept

Tofu so špargľou

ingrediencie

10 ks
zelená špargľa
1 PL
maslo
1 KL
kryštálový cukor
1 KL
citrónová šťava
50 g
červená paprika
200 g
syr Tofu
trochu
olivový olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Špargľu očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme vo vriacej vody, kde sme pridali cukor a citrónovú šťavu. Po cca 5 minútach ju scedíme a necháme odkvapkať.
 
2.
Farebnú papriku nakrájame na menšie kúsky, tofu na kocky a opečiem ho z oboch strán na rozpálenom masle. Dochutíme ho soľou, korením, primiešame špargľu a papriku. Podávame samostatne alebo s varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grilovaná špargľa
Špargľa už je opäť na pultoch: Poďme si pripomenúť, ako ju správne vybrať, očistiť a uvariť
Mnoho z nás sa už nemohlo dočkať, kedy sa v obchodoch objaví prvá čerstva špargľa. Ak ste ešte nezahrnuli...
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Sezóna špargle sa práve začala a s ňou aj otázka: Je táto zelenina pre nás zdravá? Hoci by po nich nemal...
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...