Pridať recept

Špargľový koláč

ingrediencie

500 g
špargľa
1 balíček
lístkové cesto
200 g
strúhaný tvrdý syr
200 g
topený syr
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Špargľu očistíme, uvaríme vo vriacej slanej vode a scedíme. Lístkové cesto rozvaľkáme a vyložíme ním vymastenú zapekaciu misu. Poukladáme naň špargľu a posypeme ju 2/3 strúhaného syra.
 
2.
Vajíčko vyšľaháme so zvyšným syrom, topeným syrom, dochutíme soľou, korením a zalejeme špargľu. Koláč vložíme do rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 35 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
17.4.2020 11:31 | |
+0 -0
Neviem ako utopiť syr.Skúšal som ho topiť vodou-brrrr- pivom aj whisky, nalepšie bol utopený bielym vínom.
Podobné články
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Quiche so slaninou
Quiche si vás získa
Koláč nemusí byť iba sladký. Quiche je slaný koláč, ktorý pochádza pôvodne z Nemecka. V súčasnej dobe je...
2x špargľa podľa Henriety
Záhorácka špargľa, zelená a chrumkavá je niečo, čo ma dostane viac ako medvedí cesnak. Jeme ju v kuse pár...
Grilovaná špargľa
Špargľa už je opäť na pultoch: Poďme si pripomenúť, ako ju správne vybrať, očistiť a uvariť
Mnoho z nás sa už nemohlo dočkať, kedy sa v obchodoch objaví prvá čerstva špargľa. Ak ste ešte nezahrnuli...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!