Pridať recept

Rizoto so špargľou

4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
ryža na rizoto
1 PL
maslo
400 ml
horúci zeleninový vývar
200 g
uvarená špargľa
3 PL
strúhaný parmezán
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
V hrnci rozpustíme lyžicu masla a ryžu na nej opekáme cca 5 minút. Dochutíme ju soľou, korením a zalejeme horúcim vývarom. Prikryjeme a na miernom ohni dusíme domäkka.
 
2.
Cca po 10 minútach pridáme do ryže uvarenú špargľu nakrájanú na menšie kúsky a parmezán. Rizoto premiešame, odstavíme a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grilovaná špargľa
Špargľa už je opäť na pultoch: Poďme si pripomenúť, ako ju správne vybrať, očistiť a uvariť
Mnoho z nás sa už nemohlo dočkať, kedy sa v obchodoch objaví prvá čerstva špargľa. Ak ste ešte nezahrnuli...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...