Pridať recept

Vyprážané syrové guľky

4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
syr Eidam
75 ml
mlieko
trochu
strúhanka
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 KL
vegeta
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Do misky nastrúhame tvrdý syr, prilejeme mlieko, pridáme vajíčko a prisypeme toľko strúhanky, aby sme z tejto hmoty mohli formovať guľky. Dochutíme ju soľou, korením, vegetou a z cesta postupne rukami tvoríme guľky.
 
2.
Každú guľku obalíme v strúhanke a vypražíme v panvici na rozpálenom oleji do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.