Pridať recept

Pizza s rozmarínom a šunkou

4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

20 g
čerstvé droždie
1 štipka
soľ
250 g
hladká múka
1 PL
olivový olej
120 ml
vlažná voda

Plnka:

3 PL
paradajkové pyré
1 KL
sušená bazalka
200 g
šunka
4 stonky
rozmarín
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
V troške vlažnej vody rozmiešame droždie. Múku zmiešame so soľou, olejom a prilejeme droždie. Vymiešame hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ho paradajkovým pyré, posypeme bazalkou, soľou a korením. Na vrch rozložíme šunku, vetvičky tymiánu a pokvapkáme ju olivovým olejom. Pizzu vložíme do rúry a pri teplote 190°C pečieme do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chutné pizzovníky z kysnutého cesta
Chutné pizzovníky z kysnutého cesta
U nás je to jedlo, ktoré všetci milujeme a pochutíme si na tom celá rodina, verím, že aj Vám bude chutiť.
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...