Pridať recept

Orechová bublanina s čerešňami

ingrediencie

6 dl
polohrubá múka
3 dl
mlieka
2 ks
vajce
1,5 dl
olej
1/2 dl
vody
3 dl
kryštálový cukor
1 balíček
vanilínový cukor
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
2 hrste
mleté vlašské orechy
čerešne

postup

Úplne jednoduchý koláčik, nenáročný na prípravu, ale veľmi chutný.
1.
Všetky sypké a tekuté suroviny zmiešame v miske varechou na hladké cesto, okrem mletých orechov. Polovicu cesta vylejeme do menšieho plechu, ktorý sme si vysypali múkou.
 
2.
Do zvyšnej polovice vmiešame mleté vlašské orechy. Orechové cesto navrstvíme na biele cesto.
3.
Čerešne si vykostkujeme, ja som použila čerstvé zo záhradky a poukladáme na cesto. Ak chceme koláč vyšší, urobíme si dvojitú dávku. Pečieme do zlatista pri 170 °C. Po vychladnutí pocukrujeme a možme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
22.6.2015 19:02 | |
+0 -0
:3 blahoželám (y)