Pridať recept

Torta s lesným ovocím

16
porcií
200
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

15 ks
vajcia
15 PL
polohrubej múky
15 PL
kryštálového cukru
1,5 balíčky
prášku do pečiva
2 ČL
kakaa
3 dl
mlieka
2 balíčky
vanilkového cukru
3 ks
vaječný žĺtok
2 PL
polohrubej múky
360 g
masla
200 g
práškového cukru
trochu
kyslejšieho džemu
250 g
zeleného fondánu

postup

Torta s lesným ovocím a vanilkovým krémom urobila radosť neteri na narodeninovej oslave. Hlavne, že nechýbali kvietky :).
1.
5 žĺtkov vymiešame s 5 PL kryštálového cukru, pridáme 5 PL polohr. múky, 1/2 balíčku prášku do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov, na záver pridáme 1 lyžičku kakaa. Takto upečieme 3 pláty (2 kakaové a 1 žltý) v olejom potretej a múkou vysypanej okrúhlej forme. Tretí žltý plát, do ktorého sme nedali kakao následne pri plnení torty krémom umiestnime do stredu.
 
2.
Dve tretiny mlieka (asi 2 dl) zohrejeme, v zvyšnom 1 dl rozhabarkujeme žĺtky, vanilky a múku. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý krém. Čerstvé maslo vymiešame do peny, pridáme preosiaty pr. cukor a po troške vychladnutý krém. Na hnedý korpus natrieme trochu ovocného džemu, dáme asi tretinu krému, poukladáme lesné ovocie a položíme žltý korpus. Opäť potrieme džemom, plnenie druhou tretinou krému zopakujeme, opäť dáme lesné ovocie a znova dáme hnedý korpus. Zvyšným krémom potrieme vrch a steny torty. Naplnenú tortu potiahneme zeleným fondánom a ozdobíme marcipánovými ozdobami podľa želania oslávenca alebo oslávenkyne...
Torta s lesným ovocím
Torta s lesným ovocím
Zdroj: simonaszolnoki
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať