Pridať recept

FOTORECEPT: Čerešňová bublanina

20
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
čerešne
4 ks
vajcia
200 g
jemný kryštálový cukor
125 ml
olej
125 ml
voda
350 g
polohrubá múka
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
50 ml
sirup

postup

Ešte mi zostali čerešne, tak pečiem aj super rýchly koláčik.
1.
Suroviny na koláč...
Fotorecept: Čerešňová bublanina
Fotorecept: Čerešňová bublanina
Zdroj: dorisa
 
2.
Urobíme si cesto: do veľkej misy dáme preosiatu múku, pridáme cukor(2PL odoberieme na polevu), vodu, olej, vajíčka a vanilkový cukor a prášok do pečiva. Všetko iba raz dôkladne premiešame elektrickým šľahačom na mierne obrátky.
Fotorecept: Čerešňová bublanina
Fotorecept: Čerešňová bublanina
Zdroj: dorisa
3.
Cesto vylejeme na malý plech s papierom. Stierkou uhladíme.
Fotorecept: Čerešňová bublanina
Fotorecept: Čerešňová bublanina
Zdroj: dorisa
4.
Na cesto naukladáme čerešne, ktoré sme zbavili kôstky a namočili do múky, aby pri pečení nespadli do cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút.
Fotorecept: Čerešňová bublanina
Fotorecept: Čerešňová bublanina
Zdroj: dorisa
5.
Po upečení a vychladnutí môžeme krájať koláčik na porcie. Koláč iba pocukrujeme. Pre náročnejších môžeme ozdobiť šľahačkou, alebo sirupom. Dobrú chuť.
Fotorecept: Čerešňová bublanina
Fotorecept: Čerešňová bublanina
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať