Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pirohy s čerešňovým džemom

5
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
uvarené zemiaky v šupke
215 g
hrubej múky
1 ks
vajce
štipiek
soli
trochu
čerešňového džemu
trochu
mletého maku
trochu
práškového cukru

postup

Pirohy som skúsila plniť čerešňovým džemom, posypať môžeme makom, orechami alebo strúhankou...
1.
Postup: zemiaky uvaríme v šupke, ešte teplé olúpeme a pretlačíme. Pridáme múku, vajce, trošku soli a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.
4.
Na každé koliesko som dala malú lyžičku čerešňového lekváru.
5.
Naplnené pirohy môžeme pozatvárať. Na vykrajovanie a zatváranie pirohov som použila formičku na pirohy, je praktická a ide to s ňou veľmi rýchlo.
6.
Varíme vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch. Hotové premastíme troškou oleja a posypeme ľubovoľnou posýpkou...
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.