Pridať recept

Šampiňóny plnené špenátom

4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

16 ks
čerstvé šampiňóny
1 ks
cibuľa
200 g
čerstvý špenát
2 strúčiky
cesnaku
80 g
balkánsky syr
20 g
strúhaný tvrdý syr
50 g
slanina
1 PL
strúhanka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej

postup

1.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme špenát, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a počkáme, kým nebude mäkký.
 
2.
Zmes necháme vychladnúť, primiešame syr, strúhanku a šampiňóny vydlabeme. Naplníme ich pripravenou plnkou, uložíme na vymastený plech, posypeme slaninou a vložíme do rúry.
3.
Pečieme pri teplote 200°C približne 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
Chutné špenátové, mrkvové a cviklové rizoto. To naj z čerstvých a farbami hýriacich surovín.
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...