Pridať recept

Popučené zemiaky so slaninkou

ingrediencie

400 g
zemiaky
60 g
maslo
1/2 hrnček
mlieko
50 g
strúhaný tvrdý syr
2 PL
petržlenová vňať
1 PL
bazalka
250 g
slanina
podľa chuti
soľ
trochu
olej

postup

1.
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, zalejeme studenou vodou a uvaríme domäkka. Uvarené zemiaky scedíme, pridáme maslo, trošku zohriate mlieko a vymiešame hustú kašu. Primiešame do nej nasekané bylinky a dochutíme ju soľou.
 
2.
Medzitým v panvici na troške oleja opražíme na pásiky nakrájanú slaninku do zlatista. Na taniere naservírujeme kopček bylinkovej kaše a na vrch uložíme opečenú slaninku s výpekom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...