Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Camembert zapečený v lístkovom ceste

ingrediencie

375 g
camembert
1 balíček
lístkové cesto
1 ks
vaječný žĺtok na potretie cesta
papier na pečenie

Plnka

0,1 litrov
svetlé pivo Velkopopovický Kozel 10
18 ks
šampiňóny
4 PL
rozpustené maslo
4 ks
šalotka
1 KL
nasekaný tymian a rozmarín
100 g
vlašské orechy
soľ
čierne korenie

postup

1.
Vyvaľkaný plát lístkového cesta nakrájame na štvorce veľké približne 15 x 15 cm, ak máme väčší priemer syra, urobíme tieto štvorce väčšie. Ide o to, aby sa nám camembert dobre balil a cesto držalo tvar.
2.
Vychladený camembert vodorovne prerežeme ostrým nožom na polovicu. Doprostred vykrojeného cesta položíme koliesko syra. Lyžicou prenesieme na syr zmes húb a orechov tak, aby bol celý pokrytý. Syr do cesta zabalíme ako do šatky, cípy spojíme na vrchole a stlačíme. Takto spracujeme všetok syr a plnku.
3.
Pripravené šatôčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Položíme na gril rozpálený na 150 - 170°C a grilujeme metódou nepriameho žiaru 12 až 15 minút.
4.
Príprava plnky: V panvici rozpustíme 3 lyžice masla, pridáme najemno nakrájanú šalotku a opražíme na sklovito. Šalotku vyberieme z panvice. Zvýšime teplotu a pridáme zvyšné maslo. Na ňom restujeme šampiňóny, ktoré predtým očistíme kefkou a nakrájame na plátky. Keď sú opečené, pridáme do panvice bylinky. Prilejeme Kozla a pridáme restovanú cibuľku, privedieme k varu a necháme prebytočnú tekutinu odpariť tak, aby sme dostali hustú konzistenciu. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Na druhej panvici restujeme nadrobno nasekané orechy, ktoré pridáme k šampiňónom. Podľa chuti osolíme a okoreníme čerstvo mletým korením.
5.
Kozlov tip: Ak je syrová šatôčka po zabalení príliš mäkká, dajte ju na chvíľu do chladničky. Na prípravu tohto receptu môžete použiť aj hermelín.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.